Het ontstaan

Duo Astoria bestaat sinds medio 2006 toen violist Ruud Wagemakers bij Theo Henrichs informeerde of hij zin had eens iets samen te doen. Ruud had repertoire bij zich dat zich leende voor experimenten. Op die bewuste avond bleek dat er meer ontstond dan enkel de gespeelde muziek. Synergie ontstond er, wat een extra dimensie toevoegde aan het geheel.
Duo Astoria was eigenlijk op die avond ontstaan, omdat er sindsdien niet meer gestopt is.

Het Gooi is een duo rijker.

 

Over Ruud Wagemakers

Geboren in Oss, Noord-Brabant, in 1957. Hij studeerde viool aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Leo Boelens. Hij is werkzaam als eerste violist in het Radio Filharmonisch Orkest, het klassieke orkest van het Muziekcentrum van de Omroep (www.mco.nl).
Daarnaast heeft hij meegewerkt aan een groot aantal cd-opnames van talloze nationale en internationale artiesten.
Ruud is binnen en buiten het MCO ook bezig geweest op educatief terrein. Hij heeft de muziek en de arrangementen gemaakt voor een kindermusical en instrumentale intermezzi gecomponeerd van een kinderoperette.
Sinds een paar jaar vormt hij met pianist Theo Henrichs het Duo-Astoria, waarmee hij verschillende muziekstijlen ten gehore brengt, waaronder jazz, filmmuziek, Zuid Amerikaanse tango’s en klezmer, de Joodse volksmuziek uit Oost-Europa.

Over Theo Henrichs

Geboren in Haarlem, in 1952. Hij volgde daar een technische opleiding. In zijn jeugd kreeg hij de gelegenheid om piano te leren spelen. In de 60-er jaren waar Beatles en dergelijke een grote rol gingen spelen, werd de klassieke inslag voor hem te groot en deed hij de switch naar gitaar en later de drums. Na jaren gitaar gespeeld te hebben, kwam het pianospelen weer in beeld. Toen ontwikkelde hij zijn eigen techniek.
Theo Henrichs heeft zich ontwikkeld als een goede begeleider voor koren van lichte muziek. Zo heeft hij kinderkoren begeleid en een groot aantal jaren Vocalgroup Surprise. Ook voelt hij zich als pianist prima thuis in de ritmesectie van een jazz- of popband. Zijn pianomuziek is ook te horen als achtergrondmuziek bij bijvoorbeeld diners.
In zijn werkzame leven was hij actief in het bedrijfsleven, en in zijn vrije tijd vormt hij met violist Ruud Wagemakers een duo, waarmee hij verschillende muziekstijlen ten gehore brengt, waaronder jazz, filmmuziek, Zuid-Amerikaanse tango’s en klezmer, de Joodse volksmuziek uit Oost-Europa.