Duo Astoria

Luisteren

Downloaden Naam Afspelen Grootte Duur
download Bessarabyanke
Duo Astoria

0.7 MB 0:31 min
download El Mundo De Los Dos (Piazzolla)
Duo Astoria

1.1 MB 1:00 min
download Etude Cmin (Holcombe)
Duo Astoria

1.1 MB 1:00 min
download Etude 4 (Piazzolla)
Duo Astoria

1.2 MB 1:05 min
download Ladies in Lavender (Nigel Hess)
Duo Astoria

1.2 MB 1:04 min
download Preparense (Piazzolla)
Duo Astoria

1.2 MB 1:07 min

Het ontstaan

Duo Astoria bestaat sinds medio 2006 toen violist Ruud Wagemakers bij Theo Henrichs informeerde of hij zin had eens iets samen te doen. Ruud had repertoire bij zich dat zich leende voor experimenten. Op die bewuste avond bleek dat er meer ontstond dan enkel de gespeelde muziek. Synergie ontstond er, wat een extra dimensie toevoegde aan het geheel.
Duo Astoria was eigenlijk op die avond ontstaan, omdat er sindsdien niet meer gestopt is.

Het Gooi is een duo rijker.

Over Ruud Wagemakers

Ruud WagemakersGeboren in Oss, Noord-Brabant, in 1957. Hij studeerde viool aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Leo Boelens. Hij is werkzaam als eerste violist in het Radio Filharmonisch Orkest, het klassieke orkest van het Muziekcentrum van de Omroep (mco.nl).
Daarnaast heeft hij meegewerkt aan een groot aantal cd-opnames van talloze nationale en internationale artiesten.
Ruud is binnen en buiten het MCO ook bezig geweest op educatief terrein. Hij heeft de muziek en de arrangementen gemaakt voor een kindermusical en instrumentale intermezzi gecomponeerd van een kinderoperette.

Sinds een paar jaar vormt hij met pianist Theo Henrichs het Duo-Astoria, waarmee hij verschillende muziekstijlen ten gehore brengt, waaronder jazz, filmmuziek, Zuid Amerikaanse tango’s en klezmer, de Joodse volksmuziek uit Oost-Europa. 

Over Theo Henrichs

Theo HenrichsGeboren in Haarlem, in 1952. Hij volgde daar een technische opleiding. In zijn jeugd kreeg hij de gelegenheid om piano te leren spelen. In de 60-er jaren waar Beatles en dergelijke een grote rol gingen spelen, werd de klassieke inslag voor hem te groot en deed hij de switch naar gitaar en later de drums. Na jaren gitaar gespeeld te hebben, kwam het pianospelen weer in beeld. Toen ontwikkelde hij zijn eigen techniek.
Theo Henrichs heeft zich ontwikkeld als een goede begeleider voor koren van lichte muziek. Zo heeft hij kinderkoren begeleid en een groot aantal jaren Vocalgroup Surprise. Ook voelt hij zich als pianist prima thuis in de ritmesectie van een jazz- of popband. Zijn pianomuziek is ook te horen als achtergrondmuziek bij bijvoorbeeld diners. 
In het dagelijks leven in het bedrijfsleven, maar in zijn vrije tijd vormt hij met violist Ruud Wagemakers een duo, waarmee hij verschillende muziekstijlen ten gehore brengt, waaronder jazz, filmmuziek, Zuid-Amerikaanse tango’s en klezmer, de Joodse volksmuziek uit Oost-Europa.Welkom op de website van Duo Astoria

Duo Astoria is de samenkomst van twee werelden. Die van beroepsmusicus Ruud Wagemakers op viool en techneut Theo Henrichs die de begeleiding op de piano voor zijn rekening neemt.

 

Op deze website kunt u meer van ons te weten komen:

  • Over ons persoonlijk
  • Welk repertoire we spelen
  • Hoe u ons kunt boeken

Enkele voorbeelden in mp3 vindt u elders op deze site, en hiernaast een opname tijdens een optreden.Het spelen met elkaar is een erg dynamisch gebeuren. Door het grote "improvisatie-gehalte" en de synergie tussen beiden, klinkt ieder stuk telkens weer fris en nieuw. Daarom lukt het Duo Astoria telkens weer niet alleen het publiek te boeien, maar ook zichzelf. Hieruit ontstaat de motivatie om steeds verder te zoeken naar nieuw repertoire en nieuwe uitdagingen in deze muziek.


De naam geeft al wat prijs over de repertoire-keuze. Astoria heeft een gevoelswaarde van de jaren '20, de tijd van de glorieuze hotels en gelegenheden waar muziek van die tijd werd gespeeld. Ook vindt u daarin de naam Astor in terug. De voornaam van de grote tangocomponist en performer uit Zuid Amerika, Astor Piazzolla. Veel van zijn werk dat door Gidon Kremer voor viool en orkest is bewerkt, is door Ruud Wagemakers bewerkt voor Duo Astoria.


Het menu dat Duo Astoria u voorschotelt is te omschrijven als romantiek, gelardeerd met tango's met een klezmer-sausje.

Heeft u een indruk gekregen wat Duo Astoria kan brengen?
Duo Astoria is in staat om een optreden te verzorgen van plm 2 x 30 tot 45minuten.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van een optreden van Duo Astoria bij u? Wanneer u contact met ons wil opnemen, vul dan onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem contact op met ons


/*
* */